Нещодавно німецьку пресу розірвала справжня сенсація. На сторінках видання Die Aktuelle вийшов матеріал, представлений редакцією як ексклюзивне інтерв’ю із Міхаелем Шумахером.

Обкладинку глянцю прикрашало фото легендарного гонщика, який уже багато років перебуває у штучній комі. Підпис під знімком говорив: «Перше інтерв’ю», «Світова сенсація».

У статті Шумахер нібито розповідає журналістам, що після нещасного падіння його життя повністю змінилося. Ці роки стали справжнім випробуванням для сім’ї та всіх близьких, каже знаменитий пілот «Формули-1».

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Але The Guardian наголошує, що інтерв’ю — чистої води обман. Для його написання німецький журнал використав технологію штучного інтелекту. Таким чином, за Шумахера відповідав бот, який підбирав речення на основі інформації, що існує в інтернеті.

Про це видання повідомило дрібними літерами, і звісно на виноску звернули увагу не всі.