Смартфони вже давно стали невід’ємною частиною нашого життя, без якого повсякденні завдання здаються нездійсненними. При цьому багато звичок у поводженні з гаджетами, які більшості здаються цілком прийнятними, насправді повільно вбивають пристрій.

Однією з таких звичок є часта зарядка. У гонитві за зарядженим на 100% акумулятором багато хто ставить смартфон заряджатися чи не щогодини. Звичайно, нічого хорошого це батареї не обіцяє. За словами фахівців, найкраще користуватися тактикою «20 на 80» – розряджати телефон слід не нижче 20%, а заряджати не більше 80%.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ще однією згубною звичкою користувачів є неправильне використання пам’яті. Більшість власників смартфонів «забивають» свій пристрій величезною кількістю непотрібних даних, а це, природно, негативно позначається на їх працездатності та довговічності.

Також не варто забувати і про таку звичку, як використання телефону без чохла. Прагнучи зберегти оригінальний вид пристрою, люди відмовляються використовувати захисне скло та чохли, що призводить до пошкодження пристрою при падінні та необхідності дорогого ремонту.