Через війну сотні тисяч громадян України були змушені залишити свій будинок, перебравшись за кордон. Більшість біженців при цьому планує повернутися додому відразу ж, як тільки припиняться бойові дії. Але є й ті, хто за кордоном зважився влаштуватися на ПМЖ.

Таким людям Пенсійний фонд України нещодавно нагадав, що громадяни, які мешкають за кордоном на постійній основі, не мають права на отримання виплат.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Всім тим, хто не планує жити в Україні, ПФУ пропонує з’явитися в організацію із заявою, щоб повідомити про свій від’їзд і отримати одноразову виплату відразу за 6 місяців.

При цьому в Пенсійному фонді звернули увагу, що біженці, які залишили країну на період війни, не втрачають виплат. Отримання ними матеріальної допомоги в європейських країнах не є підставою для позбавлення пенсій.