“Панеттоне” – це пухка італійська паска, тісто для якої готується на молоці, а в якості начинки використовується багато сухофруктів. Дуже важливо правильно приготувати закваску, щоб отримати пористу та м’яку текстуру.
Ідея приготування італійської паски “Панеттоне” опублікована на сторінці фудблогерки Дарини в Instagram.
Біга (готуємо звечора):
Інгредієнти:
- борошно – 100 гї
- тепла вода – 75 мл
- живі дріжджі – 10 г
- сіль – дрібка
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 360 г
- молоко тепле – 110 г
- живі дріжджі – 30 г
- масло – 135 г
- цукор – 100 г
- сіль – 5 г
- жовтки – 110 г (6 шт)
- цукати – 200 г (на ваш смак), замочуємо в 200 мл рідини на ніч (100 мл рому (він випарується) і 100 мл апельсинового соку)
Інгредієнти для помадки:
- білок – 30 г
- цукор – 40 г
- мигдальне борошно – 15 г
Спосіб приготування:
1. Для біги потрібно розвести дріжджі в теплій воді та додати борошно і сіль. Далі вимішуємо 5 хвилин і залишаємо на 3 години за кімнатної температури, після чого ще раз мішаємо і ставимо в холодильник на 10 годин.
2. Для тіста треба в теплому молоці розвести дріжджі та змішати з жовтками. Висипаємо борошно, цукор і вимішуємо 5 хвилин.
3. Далі додаємо бігу, ще 5 хвилин мішаємо і відправляємо в холодильник на 20 хвилин. Тепер вимішуємо з маслом кімнатної температури 15 хвилин ( не варто боятися, що тісто м‘яке і липне, просто дайте йому час та добре виминайте руками).
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
4. Додаємо цукати, перемішуємо і відставляємо на 3 години.
5. Тіста виходить приблизно 1200-1300 г – це 3 форми по 400 г. У формі лишаємо постояти ще 3 години.
6. Змащуємо зверху помадкою та відправляємо в розігріту духовку за температури 180 градусів після чого одразу зменшуємо до 160 градусів і випікаємо 40 хвилин.
7. Готові паски нанизуємо на будь-яку паличку та ставимо вистигнути вверх дном.