Чукчі – один з найтаємничіших народів світу. Ці люди, живучи на великому віддаленні від інших етносів, сформували дійсно унікальну культуру, яка багатьом з нас здається дивною.

Прикладом цьому є, приміром, шлюбні традиції чукч. Справа в тому, що з давніх давен цей народ мав звичку за якою чоловіки мали опікуватися дружинами своїх родичів, якщо ті загинули.

З часом таке правило трансформувалося у традицію створювати групові шлюби, коли під одним дахом живе декілька сімей, виховую дітей всі одночасно.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

В такому шлюбі цілком природним є обмін дружинами для нічних втіх, про що в своїх працях розповідав український етнограф ХХ століття Володимир Богораз.

«Обмін дружинами чукчі зазвичай обмежують лише одним або двома друзями, нерідко, однак, приклади, коли такого роду близькі стосунки підтримуються з багатьма», – писав автор, додаючи що в таких стосунках всі вважаються рідними один одному, але мамою й татом діти називають лише своїх біологічних батьків.