Картопля є основою раціону мільйонів українців, а однією з найпопулярніших страв із цього овоча є пюре.

Тим часом лікарі нещодавно з’ясували, що така нешкідлива, на перший погляд, їжа може нести серйозну загрозу серцю і судинам навіть при рідкісній появі в раціоні.

Як пояснила нутриціолог Маріса Мур, причина полягає в особливостях приготування страви.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Картопляне пюре зазвичай містить велику кількість олії, вершків, незбираного молока, сметани або вершкового сиру», — звернула увагу фахівець.

За її словами, всі ці продукти підвищують рівень «поганого» холестерину, що призводить до появи бляшок, які осідають на стінках судин і призводять до серцевих нападів та інсультів.