Протягом п’яти років Річард Бернштейн зі США ігнорував біль у правій нозі. Коли у нього з’явилася новоутворення в області живота, він приписав це грижі. Однак, коли він звернувся до лікарів, виявилося, що це набагато серйозніше.

Лікарі виявили пухлину на його нирці, яка була вже на третьому стадії. Пухлина була великою і заважала нормальному кровообігу в організмі Бернштейна.

Він згадує, що лікар попередив його про те, що йому залишилося жити всього п’ять днів. У чоловіка був набряк стопи та кульгавість – легкі симптоми для такого діагнозу.

Виявляється, рак нирки дійсно часто не має помітних симптомів, окрім болю в спині, що ускладнює діагностику та ускладнює лікування. Ракова пухлина нирки Бернштейна проросла в порожнинну вену, що веде до серця. Кров же накопичувалась, викликаючи набряк.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Жодного болю Бернштейн не відчував, але пухлина заважала нормальному функціонуванню його організму. Лікар чоловіка зауважує, що це типова ситуація, коли рак нирок може бути виявлений тільки на пізніх стадіях, що сильно збільшує ризик ускладнень та смертності.

Тоді пацієнту зробили операцію, і через рік стан Бернштейна залишається стабільним, але йому все ще важко рухатися. “Мені довелося заново вчитися ходити”, – розповів Річард.