Мікрохвильова піч знатно полегшила життя мільйонам людей. Для того, щоб підігріти їжу, більше не потрібно користуватися плитою, а все що необхідно — відправити їжу в СВЧ на кілька хвилин.

При цьому роками в суспільстві не вщухають суперечки щодо того, наскільки безпечно користуватися мікрохвильовою піччю. Деякі люди впевнені, що розігріта в такій печі їжа стає шкідливою для організму.

Чи правильне це твердження, чи все це не більше ніж міф? Відповідь на це запитання дала дієтолог Галина Сеник на своїй сторінці в Instagram.

Фахівець нагадала читачам, що процес нагрівання в мікрохвильовій печі здійснюється завдяки принципу нагрівання молекул води, а випромінювання, створюване для цього магнетроном, подібне до того, яке видає, наприклад, радіоприймач.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Таким чином, можна бути впевненим – приготовлена в мікрохвильовій печі їжа є абсолютно безпечною.

“Бережіть своє здоров’я і не вірте міфам”, – констатувала експерт.