2022 року Росія розгорнула активну діяльність в Африці, а глава МЗС регулярно відвідував різні країни «чорного континенту». Щоправда, нещодавно з міністром закордонних справ Лавровим стався казус, який багато говорить про реальне становище Москви у регіоні.

Як повідомив глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба, досить показовим є той факт, що у своїй січневій поїздці до Африки Лавров мав намір відвідати чотири країни, але потрапив лише до двох.

«У цьому турне у Лаврова відбулися дві прикрі несподіванки – до двох країн він не потрапив. На моїй пам’яті це вперше», – зазначив міністр.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, російського чиновника не пустили до Ботсвани та Гани. Причини скасування візиту не оголошувалися, але це сигнал уже сам собою.

«Ще вчора здавалося, що Росія беззастережно домінує в Африці, всюди відчиняються двері та всі з обіймами їх приймають. А тут раптом починаються проблеми», – сказав Кулеба.