Перші тижні початку війни президент України провів у бункері. Ранок 24 лютого на Банковій почався із зустрічі президента Зеленського з очільниками фракцій Верховної Ради. Посеред розмови працівники спецслужби вивели президента з приміщення. 

“Українська правда” поділилася інформацією, що 24 лютого була найбільша загроза життю президента, тому його “евакуація” у бункер була вимушеним та превентивним дійством. 

“В кімнаті раптом з’явилися озброєні до зубів УДОвці і ледь не під руки забрали президента з наради до “безпечного місця”. Так Зеленський вперше опинився в бункері, з якого керуватиме державою кілька наступних тижнів”,  — повідомляє “УП”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У момент, коли Зеленського забрали із зустрічі з очільниками було відомо, що вже тоді в Києві були ворожі бригади. Керівник президентської охорони наголошував, що була можлива загроза ракетного удару по Офісу президента. 

Тоді ж змусили покинути приміщення всіх представників української влади та якомога швидше залишити територію урядового кварталу. Після чого депутатам прийшло повідомлення від керівників фракцій про те, що вони можуть отримати зброю в головному управлінні поліції продовж дня.