Заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

За словами російського дипломата, нібито Україна показує “несерйозний підхід”. Йдеться про її наполягання щодо повернення ситуації на позиції 23 лютого, зокрема російські окупаційні війська повинні відійти на позиції до початку повномасштабної війни.

Лавров заявив, що зустріч президента України Володимира Зеленського та Володимира Путіна може відбутися, якщо переговорний процес буде відновлено.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зауважимо, що наприкінці лютого відбувся перший раунд перемовин між Україною та Росією. Основна тема – виведення окупантів з території України. Наприкінці квітня переговори практично зупинилися через воєнні злочини військових РФ, зокрема на Київщині. При цьому окупанти розпочали великий наступ на Донбасі.

Тим часом міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на початку червня повідомив, що для відновлення переговорів України та РФ вже “сформовано ґрунт”. Він наголосив, війну треба закінчити за столом переговорів.