Дедалі більше російських високопосадовців усвідомлюють, що продовження війни в Україні прирече Росію на роки ізоляції, внаслідок чого її економіка буде паралізована, а безпека опиниться під загрозою, стверджує Bloomberg.

Однак співрозмовники видання не бачать шансів на те, що Володимир Путін змінить курс.

За кілька тижнів після початку вторгнення коло радників та контактів Путіна ще сильніше звузилося у порівнянні з обмеженою групою прихильників жорсткої лінії, з якими він регулярно консультувався раніше, пише агентство.

З початку нападу на Україну військові втрати зростають, а Росія зіткнулася з безпрецедентною міжнародною ізоляцією.

“Невелика, але дедалі більша кількість кремлівських інсайдерів тихо сумніваються у правильності його рішення розпочати війну”, – пише агентство.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За їхніми словами, російський президент все більше покладається на вузьке коло безкомпромісних радників і відкидає спроби пояснити йому наслідки війни.

Два джерела Bloomberg стверджують, що рішення про вторгнення в Україну Путін ухвалив разом із кількома “яструбами”, серед яких – міністр оборони Сергій Шойгу, начальник генштабу Валерій Герасимов та секретар Ради безпеки Микола Патрушев.