Літо у розпалі, а з ним і спека, яка може значно погіршити самопочуття. Якщо у вашому домі немає кондиціонера, не варто впадати у відчай. Існує багато простих, але дієвих способів охолодити себе та приміщення, щоб пережити спекотні дні.

1. Захистіть свій будинок від сонця:

Закрийте штори, жалюзі або ролети на вікнах, які протягом дня нагріваються сонцем. Щільні штори з темного матеріалу допоможуть мінімізувати проникнення сонячного тепла. Використовуйте сонцезахисні плівки на вікнах. Розмістіть навіси або тенти над вікнами та дверима. Посадіть дерева та кущі навколо будинку, які даватимуть тінь.

2. Правильно провітрюйте приміщення:

Відкривайте вікна вночі та вранці, коли повітря прохолодніше. Закривайте їх вдень, коли спека найсильніша. Створіть протяг, відкривши вікна з різних боків будинку.

Використовуйте вентилятори, щоб спрямувати прохолодне повітря по кімнаті.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

3. Охолоджуйте себе:

Приймайте прохолодний душ або ванну. Робіть компреси з холодною водою на шию, лоб та зап’ястя. Використовуйте вологі рушники, щоб обтирати тіло. Пийте багато прохолодної води, щоб уникнути зневоднення. Носіть легкий, вільний одяг з натуральних тканин. Їжте більше свіжих фруктів та овочів, які містять багато води. Обмежте вживання алкоголю та кофеїну, які можуть зневоднювати.

Спека може бути небезпечною, особливо для людей похилого віку, дітей та людей з хронічними захворюваннями. Якщо ви відчуваєте запаморочення, нудоту, слабкість або інші симптоми перегріву, негайно зверніться за медичною допомогою.