З посиленням мобілізації в Україні зростає й ризик отримання штрафів від територіальних центрів комплектування (ТЦК) для тих, хто нехтує правилами мобілізації.

Як дізнатися про наявність штрафу:

Зверніться до ТЦК особисто. Це найпростіший спосіб, адже там вам нададуть чітку інформацію про наявність штрафу та, за потреби, копію постанови про адміністративну відповідальність.

Перевірте Реєстр виконавчих проваджень. Якщо штраф було накладено, він має бути зафіксований у цьому реєстрі.

Використовуйте мобільний додаток “Дія”. У розділі “Сервіси” можна знайти інформацію про відкриті виконавчі провадження, включно зі штрафами від ТЦК.

Важливо! З’ясуйте причину накладення штрафу. Якщо ви впевнені, що не порушували правил мобілізації, оновлювали свої дані та не ігнорували повістки, ви можете оскаржити штраф у суді.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як оскаржити штраф:

Подайте адміністративний позов до суду. Зробити це можна протягом 10 днів з моменту винесення постанови про штраф. Позов подається за місцем вашої реєстрації або за місцем знаходження ТЦК.

Якщо пропустили термін, можна подати заяву про його поновлення.