Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав президента України Володимира Зеленського розглянути можливість припинення вогню для прискорення мирного врегулювання конфлікту з Росією. 

Цю заяву він зробив під час пресконференції після зустрічі з українським президентом у Києві.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Ми дуже високо цінуємо всі ініціативи президента Зеленського заради досягнення миру… Ці ініціативи вимагають багато часу через правила міжнародної дипломатії, вони є дуже складними. Я попросив пана президента подумати про те, чи не можна піти трохи іншим шляхом, припинити вогонь і потім продовжити переговори», – зазначив Орбан.

Раніше в телеграм-каналі Зеленського з’явилося відео переговорів двох лідерів, на якому Орбан заявляє, що хоче почути бачення українського президента щодо шансів на мир. Пізніше Зеленський повідомив, що вони з прем’єр-міністром Угорщини обговорили шляхи досягнення справедливого і тривалого миру.