Синоптики Укргідрометцентру оприлюднили прогноз погоди на липень.

Цьогорічний липень очікується спекотнішим, ніж зазвичай. Середньомісячна температура повітря становитиме +20+26 градусів, що на 1,2−2 градуси вище за норму. У Карпатах температура буде триматися в межах +16+18 градусів.

Кількість опадів протягом місяця прогнозується в межах норми: 37−95 мм, в Карпатах, на Прикарпатті та у Рівненській області місцями 101−170 мм.

Зазвичай, липень в Україні буває з середньою температурою повітря +19+24.8 градусів. Іноді спека може сягати +40 градусів, найчастіше у південних, східних, Дніпропетровській областях та у Криму.

У липні також очікуються потужні грози з локальними, але сильними зливами, градом та шквалистим вітром.

Що стосується пилових бур, то наразі їх не прогнозують. Зазвичай вони виникають на початку весни, коли спостерігається посуха та сильні вітри.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Першого липня Україна буде однією з найспекотніших країн Європи. Максимальна температура повітря сягне +30+35 градусів, на сході та південному сході – до +34+37 градусів.

На значній частині території України 1-го липня очікується суха погода з високою пожежною небезпекою.