ЗМІ повідомляють про жахливі умови життя російських окупантів на Херсонщині, які призвели до спалаху тифу та холери.

Експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, посилаючись на джерела з лінії фронту, стверджує, що серед окупаційних військ РФ в Україні лютують тиф та холера.

Telegram-канал “Два майори” повідомляє, що “в Херсонській області вже є смертельні випадки від черевного тифу та холери”, а кількість захворювань стрімко зростає.

Причиною спалаху стали жахливі умови життя окупантів:

Нестача води: Кожному солдату видають лише 18 літрів води на 14 днів у пластикових пляшках. Командири вимагають видавати їм щонайменше 1,5 літра на добу, але це призводить до того, що вода закінчується вже за 4 дні.

Спрага змушує солдатів пити брудну воду з річок та колодязів, яку вони примітивно фільтрують за допомогою тканини. Це стає джерелом зараження тифом та холерою.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Інші джерела також підтверджують цю інформацію. Один з російських воєнкорів повідомив про “збільшення випадків захворювання на черевний тиф і холеру з 15 червня”.

Відео, опубліковане минулого тижня, показує російського солдата, який розповідає про те, що його товариші здаються в полон через спрагу. “Три дні не було ні їжі, ні води”, – говорить він.

У відповідь на ці повідомлення російська пропаганда почала поширювати фейки про холеру на підконтрольній Україні частині Херсонської області. Головний лікар місцевої інфекційної лікарні Олена Тимошенко спростувала ці дані, заявивши, що холери там немає вже 20 років, як і передумов для спалаху інфекції.