Президент України Володимир Зеленський знову звернув увагу до переговорів з Росією під час пресконференції з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар.

Він підкреслив, що Україна вирішуватиме, коли саме розпочнуться переговори з Росією, оскільки цей процес залежить від української сторони. Зеленський наголосив, що Україна обрала дипломатичний шлях, оскільки стала жертвою агресії Росії.

“Авжеж, Україна буде вирішувати. Але, якби усе залежало тільки від України, ніякої війни не було б. На жаль, окупант — Росія, і Путін захотів війни. І поки що, він не хоче її закінчувати”, – підкреслив український лідер.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зеленський також згадав про Саміт миру і зазначив, що Київ спільно з міжнародними партнерами працює над трьома детальними планами: енергетика, продовольча безпека і обміни полоненими та повернення дітей.

“Принаймні, ми підготуємо детальний план. Це буде найближчим часом. Усі інші пункти Формули миру ми також розробимо і підготуємо сукупний план, який буде на столі перед усіма нашими партнерами”, – додав Зеленський.