Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців з нагоди Дня Конституції, який відзначається 28 червня. Він підкреслив значення Основного закону держави та наголосив на важливості шляху України до Європейського Союзу.

“28 червня 28 років тому було ухвалено Основний закон нашої держави. І сьогодні ми відзначаємо День Конституції України!”, – сказав Зеленський, перебуваючи у Львові під час поїздки з Києва до Брюсселя. 

Президент відзначив, що Львів став одним із перших міст, яке прийняло міжнародних партнерів та евакуйованих людей з перших днів війни.

Президент наголосив на історичному рішенні про перемовини щодо вступу України в ЄС, підкресливши, що Україна перебуває на шляху до Європи. “Ми маємо успішно пройти цей шлях – шлях України до Європи”, – зазначив Зеленський, додавши, що цей шлях долали різні покоління українців, які боролися за незалежну та європейську Україну.

Зеленський також звернув увагу на важливість першої статті Конституції, в якій Україна ставиться на перше місце. Він підкреслив, що з початку війни мільйони українців довели свою відданість країні, виконуючи ключовий обов’язок захисту держави, як це визначено в 17-й статті Конституції. “Захист України – це найважливіші функції держави та справа всього українського народу”, – підкреслив президент.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На завершення Зеленський наголосив, що боротьба України сьогодні – це не тільки боротьба за територію, але й за суверенні права та свободи, гарантовані Конституцією. “Кожен день нашого спротиву – це боротьба не лише за наші суверенні території, а й передусім за наші суверенні права, за наші людські права”, – зазначив він. 

Президент висловив упевненість, що Україна подолає всі виклики і стане частиною об’єднаної Європи.