Український президент вважає, що мирний план стосовно закінчення війни в Україні вже треба “покласти на стіл”.

“Ми не маємо багато часу, бо ми маємо багато поранених та вбитих на полі бою та цивільних. Ми не хочемо, щоб ця війна тривала роками”, – сказав Зеленський.

Президент також розповів про продовження роботи над мирним планом, підкресливши три головні питання: енергетика, продовольча безпека та обміни полоненими. “Дипломатичний шлях, обраний Україною, це наша ініціатива, тому що ми жертва в цій війні. Саміт миру пройшов, зараз ми працюємо над трьома детальними планами: це енергетика, продовольча безпека й обміни”, – сказав Зеленський.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зеленський висловив впевненість у тому, що ці питання буде вирішено, і додав, що Україна розробить сукупний план, який буде представлений міжнародним партнерам. “Для нас дуже важливо показати план закінчення війни, який буде підтриманий більшістю світу. Це дипломатичний шлях, над яким ми працюємо”, – підкреслив він.

Крім того, президент наголосив на важливості розвитку власного виробництва зброї для посилення позицій України на полі бою. “Не все залежить від нас. У нас виробництво технологій, дронів, РЕБів, артилерії дійсно збільшується, тому що ми повинні бути сильними на полі бою. Росія, окрім сили, нічого не розуміє, і, окрім сили, нікого не поважає”, – підсумував Зеленський.