Українські війська завдали потужного удару по позиціях російської 83-ї повітряно-десантної бригади у Вовчанську, Харківська область, завдавши їй значних втрат. За попередньою інформацією, сотні окупантів загинули, а тисячі деморалізовані.

Згідно з даними українського телеграм-каналу “Николаевский Ванек”, 83-тя бригада десантників була змушена відступити з Вовчанська після трьох тижнів запеклих боїв, зазнавши значних втрат.

“Вся 83-тя повітряно-десантна бригада терміново виводиться в тил для відновлення боєздатності. Занадто багато втрат, вони не можуть воювати, надто багато 500-х (солдатів, які відмовляються воювати)”, – йдеться у повідомленні.

Втрата особового складу 83-ї бригади може стати серйозним ударом по новому російському угрупованню військ на північному напрямку, яке складається з близько семи полків та бригад.

Ситуація у Вовчанську також свідчить про значні проблеми з боєздатністю російських військ. Перекинуті на Харківський напрямок нові підрозділи, включаючи бригаду морської піхоти, не змогли змінити хід бою та зазнали втрат.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тим часом сотні російських солдатів, що вижили з одного з батальйонів 83-ї бригади, опинилися заблокованими на хімічному заводі в центрі Вовчанська.

“Захоплені у пастку солдати, можливо, довго не протримаються. Українські ВПС скидають високоточні плануючі бомби на хімічний завод, поступово перетворюючи його на руїни”, – зазначають у Forbes.