Українська збірна завершила свій виступ на Євро-2024, зігравши внічию 0:0 проти Бельгії у кінцевому турі групового етапу. Форвард збірної Роман Яремчук поділився своїми враженнями від турніру та причинами невдачі.

Яремчук підсумував виступ команди на чемпіонаті Європи, акцентуючи на вирішальній ролі першого матчу проти Румунії, в якому “синьо-жовті” зазнали розгромної поразки з рахунком 0:3. “Все вирішилося в першому матчі. Ми можемо звинувачувати лише себе. Зараз вже пізно щось з’ясовувати, ми вже вилетіли. Емоції переповнюють”, – сказав він у коментарі для Суспільне Спорт.

У матчі проти Бельгії збірна України показала гідну гру, створивши кілька гарних моментів, але не змогла реалізувати свої шанси. “Ми грали не за захисною схемою, а в атакувальну, з двома нападниками – вперше за цього тренерського штабу. Вважаю, що план спрацював, але ми не змогли реалізувати моменти”, – додав Яремчук.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Відсутність ключових гравців, таких як Мудрик та Циганков, також позначилася на виступі команди. “Є футболісти, які готові віддати все. На жаль, прикро вилітати з чотирма очками – перша команда, яка так вилетіла. Боляче так вилітати, але не соромно”, – зазначив форвард.

Коментуючи паралельний матч Словаччина – Румунія, Яремчук зауважив, що результат був досить суперечливим. “Ми знали, що там нічия, і мені здається, що там досить суперечливий пенальті. Важко сказати. Вони зіграли внічию, ми теж, але їдемо додому”, – підсумував Яремчук.