За повідомленням російських ЗМІ, тисячі мігрантів, які нещодавно отримали російське громадянство, примусово відправлені на війну в Україну.

Цю інформацію оприлюднив голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін. За його словами, йдеться про виконання “положень Конституції” щодо осіб, які набули громадянства.

Згідно з нововведенням, новоспечені росіяни зобов’язані стати на військовий облік і, у разі потреби, “взяти участь у спеціальній військовій операції”.

“Понад 30 тисяч таких осіб, які отримали громадянство, але не бажають стати на військовий облік, вже відловлено і поставлено на облік”, – заявив Бастрикін. – “Вже близько 10 тисяч з них відправлено до зони спеціальної військової операції”.

За словами керівника Слідчого комітету, ці люди “потрібні”, щоб рити окопи та будувати укріплення.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Таким чином, Росія кидає на вірну смерть не лише своїх громадян, а й тих, хто шукав у ній притулку.

Важливо зазначити, що таке примусове залучення до війни є грубим порушенням прав людини та міжнародного гуманітарного права.