Посол України назвав принципову умову

Київ не проти участі в мирному саміті, організованому Китаєм, але за однієї принципової умови. Про це повідомила посол України в Сінгапурі Катерина Зеленко.

Нагадаємо, що нещодавно Китай виступив з власною мирною ініціативою та міг би стати організатором альтернативного саміту.

Україна не відкидає можливість участі в таких переговорах, але за умови, що вони ґрунтуватимуться на правилах та принципах Статуту ООН та міжнародному праві.

“Ми не розглядаємо і ніколи не розглядали Китай як свого супротивника”, – підкреслила Зеленко, додавши, що Україна хотіла б бачити Пекін другом.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Попри те, що Росія та Китай не брали участі в Саміті миру в Швейцарії, Зеленко вважає його успішним. За її словами, захід став важливою віхою на шляху до мирного врегулювання.

“Всі континенти були представлені ста делегаціями”, – зазначила посол. “Це чіткий сигнал Москві, що світ не терпить порушення Росією міжнародного права, Статуту ООН та принципів порядку, заснованого на правилах”.