Керівник безпекових програм Центру глобалістики Стратегія ХХІ Павло Лакійчук наголосив, що ракетоносії ворога ховаються під Кримським мостом. 

Таку думку він висловив в ефірі “Еспресо”.

Лакійчук зазначив, що нині у Чорному морі перебуває саме підводний ракетоносій, якого доволі складно виявити.

“Що стосується Азовського моря і Кримського мосту — цікава ситуація. Почну з того, що 7 червня з Новоросійська вийшла велика група кораблів — це три великі десантні кораблі й усі що в них були — три малі ракетні кораблі, носії калібрів й рушили в Азовське море через Керченську протоку. Зараз вони там і виникає питання: що ж роблять? А вони там ховаються. Під Кримським мостом є ті загородження боново-сіткові з баржами, сили й засоби протиповітряної оборони, протикатерної оборони, що збільшено в декілька разів”, — сказав керівник безпекових програм Центру глобалістики Стратегія ХХІ. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, Азовське море залишилось для росіян одним з більш-менш безпечних місць з моря.“Усюди, де росіяни виходять в Чорне море, їх настигають наші морські дрони, а от вхід в Азовське море, яке з усіх боків оточене окупованими територіями, перекритий захистом Кримського мосту. Фактично ця лінія оборони прикриває не тільки міст і не стільки міст, певно, як акваторію Азову, тому й десантники там вимушені тренуватись, саме тому туди вирушили оці малі ракетні кораблі. Треба розуміти, що з Азову вони такі ж небезпечні, як і з Чорного моря, навіть більше, вони ближче до нас і це погано. Навіть якщо вони перемістяться в Каспійське море, спробують втекти, то можуть й звідти ракети свої запускати”, — пояснив Лакійчук.

Керівник безпекових програм Центру глобалістики Стратегія ХХІ додав, що навіть в Азовському морі російські кораблі не є в повній безпеці.