Алюмінієві каструлі були дуже поширені за часів Радянського Союзу, але й зараз ними також користуються мільйони людей. Таке кухонне начиння має безліч переваг, хоча також не позбавлене недоліків.

Річ у тім, що метал, з якого вона виробляється, може виділяти шкідливі солі, які мають властивість накопичуватися в організмі. Відбувається це при взаємодії з певними продуктами, для приготування яких не можна використовувати алюміній.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Так, фахівці не рекомендують у таких ємностях варити компоти та варення, квасити капусту, засолювати сало чи рибу, а також варити молоко.

Важливо пам’ятати, що ця рекомендація відноситься до старих алюмінієвих каструль. Нові зразки виробляють із захисною оксидною плівкою, тому їх можна використовувати без обмежень.