Півзахисник національної збірної України з футболу Руслан Маліновський поділився своїми думками щодо атмосфери в команді після поразки від Румунії в стартовому матчі чемпіонату Європи-2024.

В інтерв’ю YouTube-каналу УАФ Маліновський зазначив, що на результат вплинула низка факторів, окрім суто футбольних моментів.

“Поразка від Румунії має багато причин. Як ми й казали перед матчем, результат вирішують епізоди. Я вважаю, що нам потрібно підтягнути й позафутбольні аспекти: бажання, самовіддачу, командні дії”, – підкреслив півзахисник.

Він висловив сподівання, що в наступних матчах команда зробить висновки і продемонструє кращу гру. Також Маліновський зазначив, що після поразки головний тренер Сергій Ребров закликав усіх гравців серйозно переглянути свій підхід до гри.

“У нас є дуже досвідчені футболісти, які можуть допомогти молодим. У них вже є багатий досвід, Ярмоленко грає на своєму четвертому Євро. Від капітана і досвідчених гравців ми почули багато підбадьорюючих слів”, – поділився Маліновський.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він також зауважив, що в матчі з Румунією командна гра була кращою, а дисципліна — вищою.

“Тож зараз нам потрібно згуртуватися і підійти до наступного матчу як єдиний колектив. Ми повинні сприймати критику конструктивно, адже це футбол, це емоції, за нами спостерігає вся країна. Нам потрібно зробити правильні висновки. Всі 26 футболістів, які є в команді, повинні бути готовими вийти на поле і битися за результат”, – підсумував Маліновський.