У липні пенсія низки українців може збільшитися, якщо вони підпадають під визначені критерії. Як повідомляє “24 канал”, додаткові виплати отримають пенсіонери, які мають право на вікову надбавку. Сума буде додаватися автоматично, а її розмір залежатиме від віку пенсіонера.

Згідно з повідомленням, пенсіонери віком від 70 до 74 років отримають надбавку в розмірі 300 гривень. Ті, хто має вік від 75 до 79 років, отримають 456 гривень додатково. Найбільша надбавка передбачена для пенсіонерів віком від 80 років – вони отримають 570 гривень.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте, якщо пенсійні виплати перевищують 10 340 гривень, надбавка не передбачена. Крім того, додаткові кошти не будуть зараховані іншим категоріям українців, які не відповідають віковим критеріям.

Варто зазначити, що ці надбавки не підсумовуються з роками. Наприклад, пенсіонер у віці 76 років отримуватиме лише 456 гривень додатково, а не 300+456 гривень.