Кандидат у президенти США Дональд Трамп знову заявив про можливість Третьої світової війни, наголошуючи на необхідності “врятувати країну”. Під час свого виступу на передвиборчому заході Turning Point USA в Детройті, Трамп попередив, що Вашингтон може бути втягнутим у новий світовий збройний конфлікт.

“Найголовніше, що нам треба зробити, це врятувати нашу країну, тому що наша країна в біді. Існує реальна ймовірність Третьої світової війни”, – заявив Трамп.

Думки експертів щодо загрози Третьої світової війни

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Редакторка з питань безпеки та оборони Sky News Дебора Гейнс вважає, що з урахуванням сучасних подій у світі, включаючи війну в Україні та загострення на Близькому Сході, ймовірність початку Третьої світової війни є високою. Вона наголошує, що загроза такого сценарію більша, ніж будь-коли після завершення Другої світової війни.

Член-кореспондент Української академії геополітики та геостратегії, кандидат політичних наук Станіслав Желіховський висловлює думку, що Третя світова війна вже почалася з вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року. За його словами, цей конфлікт також ознаменував завершення другої Холодної війни.