За словами Олега Чауса (“Азимут”), інструктора 1-го батальйону 47-ї бригади “Маґура” ЗСУ, Росія змінила тактику застосування керованих авіабомб (КАБів) на фронті.

“Спостерігається значне зменшення кількості КАБів. Якщо раніше, під час Авдіївської кампанії, ворог скидав 30-60 КАБів на добу, то зараз їх кількість впав до 10-20”, – розповів він в ефірі Radio NV.

Водночас окупанти почали використовувати КАБи маневреніше.

“Бомби тепер можуть змінювати траєкторію в повітрі, долати певні перешкоди та навіть повертати на позиції наших військових”, – зазначив Чаус.

Зменшення кількості КАБів на деяких ділянках фронту, на думку військового, пов’язане з перекиданням російських сил на харківський напрямок, де окупанти намагаються розпочати наступ.

“Там, де зараз йде наступ, спостерігається значне збільшення бомбардувань КАБами. Це пов’язано з тим, що у ворога не вистачає пілотів та літаків для одночасного інтенсивного бомбардування на двох напрямках”, – пояснив Чаус.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зміна тактики застосування КАБів окупантами свідчить про те, що вони намагаються ускладнити роботу української ППО та завдати більшої шкоди українським позиціям.

“Важливо, щоб наші військові були готові до нових викликів, постійно оновлювали тактику ведення бою та адаптувалися до мінливої ​​ситуації на фронті”, – підкреслив Чаус.