Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні заявила, що росія буде змушена здатися, якщо не прийме умови мирного врегулювання ситуації в Україні, висунуті на Глобальному саміті миру в Швейцарії.

Виступаючи на саміті, Мелоні наголосила, що міжнародна спільнота повинна сформулювати мінімальні умови для завершення російсько-української війни.

За її словами, захист України означає захист світового правопорядку. Тому варто об’єднати всі зусилля для підтримки українців.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Якщо Росія не погодиться з цими умовами, ми змусимо її капітулювати,” – заявила Мелоні, додавши, що Італія й надалі підтримуватиме Україну.

16 червня у Швейцарії завершився дводенний Саміт миру, ініційований Україною. Країни-учасники ухвалили підсумкову декларацію – комюніке. За даними Reuters, документ закликав поважати територіальну цілісність України.