Північна Корея відправила до Росії контейнери з майже 5 млн артилерійських снарядів. Російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, проситиме ще більше боєприпасів під час свого майбутнього візиту до Пхеньяна наступного тижня.

Таку заяву зробив міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік. Про це пише Bloomberg.

Сеул зафіксував відправлення щонайменше 10 тисяч транспортних контейнерів з Північної Кореї до Росії, які можуть містити 4,8 мільйона артилерійських снарядів, аналогічних тим, що Росія використовує проти України.

“Очікується, що Путін буде прагнути до тіснішої співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо щодо військових поставок, зокрема артилерійських снарядів”, ‒ сказав Шін.

Він також додав, що Північна Корея відправила Росії десятки балістичних ракет. В обмін на боєприпаси Росія надала Північній Кореї технології для розгортання розвідувальних супутників, а також озброєння, зокрема танки та літаки.

Путін має намір відвідати Північну Корею вже наступного тижня. Поїздка туди стане його першою з липня 2000 року, і вона викликала стурбованість у США та їхніх партнерів щодо постачання зброї.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Боєприпаси, відправлені Північною Кореєю після зустрічі Путіна та Кіма в Росії у вересні, що призвело до активізації торгівлі між сусідами, ймовірно, набагато перевершили те, що було відправлено США та Європейським Союзом Україні.

Хоча Росія та Північна Корея заперечують постачання зброї, комерційні супутникові знімки та розвідувальні дані, надані урядом США, показують, що російські вантажні судна регулярно курсують між колись тихим північнокорейським портом Наджин недалеко від кордону з Росією.