Сьогодні підтримувані Іраном хусити запустили дві протикорабельні крилаті ракети (ПКРМ) в Аденську затоку. Обидві ракети влучили в український корабель Verbena. Важкі поранення дістав моряк, його евакуювали на літаку для надання медичної допомоги.

Про це пише Центральне командування Збройних сил США.

“Така безрозсудна поведінка підтримуваних Іраном хуситів продовжує загрожувати регіональній стабільності та ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі та Аденській затоці”, – наголосили там.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Хусити стверджують, що діють від імені палестинців у Газі. Проте вони атакують і загрожують життю громадян третіх країн, які не мають нічого спільного з конфліктом у Газі.

У командуванні наголошують, що постійна загроза можливості безпечного транзиту регіоном, спричинена хуситами, ускладнює доставку важливої ​​допомоги народу Ємену, а також до Гази. Відомство продовжуватиме співпрацювати з партнерами, щоб притягнути хуситів до відповідальності та погіршити їхній військовий потенціал.