Поки російські пропагандисти обіцяють Росії грандіозні перемоги в Україні – окупанти на фронті налаштовані значно скептичніше. Так званий польовий командир “ДНР” Олександр Ходаковський, наприклад, не вірить не лише у здатність РФ захопити Миколаїв та Одесу, а й у те, що окупаційній армії вистачить сил вийти навіть на адмінкордон Донецької області.

Зрадник України також розкритикував спікерів на російському телебаченні, які розмрковують про небувалий розквіт російського оборонпрому і про те, що Росія, мовляв, всерйоз воювати ще “не починала”. На скарги Ходаковського звернув увагу журналіст Денис Казанський.

“Польовий командир “ДНР” Ходаковський визнав, що Росія не має сил навіть для того, щоб завоювати повністю Донецьку область, не кажучи вже про Миколаїв та Одесу”, – зазначив журналіст.

Судячи з допису колишнього співробітника СБУ Ходаковського, який перейшов у 2014 році на бік окупантів, ключова проблема російської армії полягає у людському факторі.

“У кожного свій рівень доступу до інформації та свої горизонти аналізу, але іноді достатньо й одного маркера, щоб розуміти межу своїх можливостей. Для мене цим маркером стала людина на війні. Я не знаю, скільки танків та літаків, а також Калібрів та Кинджалів ми виробляємо, і чи перевищує прибуткова частина видаткову, – але я бачу офіцера, бачу солдата – і з них роблю висновки”, – написав Ходаковський.

Він додав, що упевненість у тому, що жодного “Київ за три дні” не буде, відчув ще на першому етапі війни. Згодом, зізнався Ходаковський, до неї додалося відчуття, що окупаційна армія не зможе навіть вийти на адмінкордон Донецької області.

“Ще коли ми активно наступали і нам здавались в полон тисячами, я казав, що війна буде довгою. Ще до того, як нас відкинули назад на Харківщині та Херсонщині – я прогнозував, що приєднуватимемо до Росії ми рівно те, що відвоювали, навіть без виходу до кордонів Донецької області, не кажучи вже про Миколаїв та Одесу… Зі мною не погоджувалися, тому що плани версталися у відриві від землі, а я був на землі і відчував її подих”, – видав окупант.

Він також розкритикував адептів тези, що Росія нібито всерйоз воювати ще не починала.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“І сьогодні, коли я чую про те, що ми ще навіть до ладу і не починали і можемо показати таку кузькину матір – я дуже хочу вірити цим словам. Але я знаю, що якщо повірю – у мені виникне містична надія, і щось всередині мене розслабиться, а коли реалізація обіцянок затягнеться – знову мобілізуватися буде дуже непросто”, – написав російський військовий злочинець.

Олександр Ходаковський – колишній командир донецької “Альфи” СБУ, який зрадив Україну 2014 року. Він працював на різних посадах у “ДНР”. У березні 2023 року кремлівський диктатор Володимир Путін призначив його заступником начальника Головного управління Росгвардії з “ДНР”.

З березня 2022 р. бере участь у вторгненні Росії в Україну на сході країни. Брав участь у захопленні Маріуполя та боях на Времівському виступі влітку 2023 року.