В Україні через постійні відключення електроенергії зникає не лише вай-фай, а й виникають проблеми з мобільним інтернетом. Проте, є спосіб під’єднатися до інтернету навіть без світла — за допомогою павербанку.

Ось що вам знадобиться:

  • Роутер
  • Павербанк місткістю не менше 5000 мАг з можливістю видавати напругу 9 або 12 вольтів
  • Кабель живлення роутера
  • Кабель-перехідник USB-штекер живлення (5,5/2,5 мм)

Можна використати джерело безперебійного живлення (ДБЖ) для інтернет-кабелю (якщо він підключений до оптоволокна). 

Інструкція:

Під’єднайте кабель живлення роутера до перехідника USB, якщо це необхідно. Потім треба під’єднати перехідник USB (або кабель живлення роутера) до павербанка. Увімкніть павербанк. Увімкніть роутер.

Переконайтеся, що Wi-Fi мережа з’явилася на ваших пристроях.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Важливо: переконайтеся, що потужність павербанка достатня для живлення вашого роутера. Використовуйте якісний кабель живлення та не перевантажуйте павербанк.

Якщо до вашої квартири підведено оптоволокно, вам також знадобиться ДБЖ для його термінала.

Зверніть увагу на напругу, необхідну для роботи вашого роутера (зазвичай 9 або 12 вольтів). Вам знадобиться спеціальний кабель-перехідник з USB-роз’ємом на одному кінці та штекером живлення 5,5/2,5 мм на іншому. Перехідник повинен мати вбудований модуль підвищення напруги (з 5 до 9-12 вольт).