Колишній головнокомандувач Повітряно-десантними військами Росії Володимир Шаманов, який зараз обіймає посаду заступника голови комітету Держдуми з оборони, розкритикував російське Міністерство оборони за низьку якість спорядження для військових, повідомляє Newsweek з посиланням на російські ЗМІ.

Публічна критика путінської армії є рідкісним явищем, враховуючи суворі закони, прийняті в березні 2022 року, що передбачають до 15 років тюремного ув’язнення за поширення “фейкових” новин про армію. Кремль активно використовує цей закон для придушення інакодумства та навіть переслідує власних військовослужбовців за “дискредитацію” збройних сил.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Виступаючи перед Держдумою, Шаманов порівняв стан російських військових з “партизанським загоном”, зазначивши, що їхнє спорядження є надзвичайно низької якості. “Якість спорядження, що привозиться і видається, просто не підлягає жодній оцінці”, – заявив генерал-полковник у відставці.

Шаманов очолював Повітряно-десантні війська Росії з травня 2009 року по жовтень 2016 року. Після завершення служби він став головою комітету Держдуми з оборони, де продовжує відстоювати інтереси військових.