Печінка відіграє ключову роль у здоров’ї, виконуючи понад 500 функцій, серед яких виробництво жовчі, очищення токсинів та регулювання рівня холестерину та глюкози в крові. Її функціональність суттєво впливає на загальний стан організму та може бути вирішальною для підтримки здоров’я.

Щоб забезпечити роботу цього надважливого органу, слід додати до раціону корисних продуктів з високим вмістом клітковини, таких як броколі. Чому ця капуста важлива для печінки та як вона діє на організм, розповіли в Eat This, Not That!

Загалом, для покращення роботи печінки слід обмежити споживання доданого цукру, алкоголю та смаженої їжі. Крім того, до раціону слід додати цільнозернові продукти, бобові, здорових жирів, а також великої кількості фруктів та овочів. Проте, за словами медичного експерта Лорен Манакер, саме броколі є найкращим овочем для здоровья печінки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Манакер стверджує, що броколі, як хрестоцвітний овоч, містить природні сполуки диіндолілметан і глюкорафанін, які підтримують здоров’я печінки. Вони відомі своїми протираковими властивостями, а також ефективно допомагають підтримувати природний процес детоксикації печінки.

Сполуки дііндолілметан і глюкорафанін, присутні у броколі та інших хрестоцвітих овочах, таких як цвітна капуста та капуста броколетті. Такі овочі мають антиоксидантні властивості, що корисні для печінки та загального здоров’я всього організму.