У травні українські роботодавці найчастіше шукали спеціалістів сфери обслуговування. Ба більше, порівняно з квітнем, кількість таких вакансій зросла на 3%. Загалом лідером із приросту вакансій стала сфера охорони та безпеки – завдяки вакансіям у Силах оборони.

Також часто шукали представників робітничих спеціальностей, розповіли у великому кадровому порталі. Там зазначили: порівняно з квітнем, кількість таких вакансій збільшилася на 1%.

На третьому місці за затребуваністю – фахівці сфери продажів. Проте, наголошується, у травні кількість таких вакансій скоротилася на 2%. Далі йдуть сфери:

  • роздрібна торгівля, +2%;
  • готельно-ресторанний бізнес, туризм, +3%;
  • логістика, склад, зовнішньоекономічна діяльність, +5%;
  • адміністрація, керівництво середньої ланки, -0,5%;
  • транспорт, автобізнес, +2%;
  • медицина, фармацевтика, +1%;
  • бухгалтерія, аудит, -0,2%.

Яких вакансій побільшало

Загалом у травні в Україні збільшилася кількість вакансій у сфері охорони та безпеки – завдяки вакансіям у Силах оборони. Також значний приріст відбувся у категорії Управління персоналом, HR.

“Бачимо, що роботодавці шукають фахівців з найму напередодні літа, який традиційно вважається низьким сезоном на ринку праці. Імовірно, дефіцит кадрів змушує компанії не зупиняти процеси рекрутингу навіть влітку”, – зазначили аналітики.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, зазначили вони, побільшало роботи і в категоріях “сфера обслуговування”, “готельно-ресторанний бізнес, туризм”, “будівництво, архітектура”. Що характерно для літнього сезону.

“Ще одна сезонна тенденція — збільшення кількості вакансій для студентів (+6% до квітня) і людей без досвіду (+4%). Аналітика також показує, що дефіцит кадрів спонукає роботодавців бути більш гнучкими та ширше дивитися на ринок праці. Тож вони все частіше пропонують вакансії ветеранам (+14%), людям з інвалідністю (+11%), пенсіонерам (+19%)”, – резюмували фахівці.