Німеччина спорядить Україні ще одну, вже третю систему ППО Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на відкритті Конференції з відновлення України в Берліні.

За словами Шольца, це все буде відправлено до України найближчими тижнями та місяцями.

“Найзагальніша потреба української армії зараз — це боєприпаси, зброя, особливо системи ППО. Тому протягом найближчих тижнів та місяців ми поставимо в Україну третю систему ППО Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси”, — сказав Олаф Шольц.

Шольц нагадав, що від початку повномасштабного російського вторгнення ФРН надала Україні 30 мільярдів євро військової допомоги та мільярди євро гуманітарної допомоги.

“Хочу звернутися до всіх присутніх і попросити вас — підтримайте нашу ініціативу щодо збільшення спроможність українського ППО всім, чим можете”, – закликав він.

Канцлер наголосив, що така допомога необхідна Україні, аби захищатись від потужних російських атак на міста та критичну інфраструктуру держави. У цьому контексті Шольц зауважив, що задля того, аби потім не вкладати кошти у відбудову України, треба зробити так, щоб ця відбудова не знадобилась зовсім.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, беручи до уваги поточні руйнування, на відбудову України знадобиться щонайменше 500 мільярдів доларів. Він зауважив, що безпекові гарантії, які з Україною підписала Німеччина і ще понад десять країн, зокрема є гарантіями для бізнесу.

У своїй промові Шольц також підтвердив підтримку членства України в Європейському Союзі