Кожен із нас хоча б раз у житті спав під легендарною радянською підковдрою з великим отвором у вигляді ромба посередині.

Зараз таких не знайдеш зі свічкою в руках, а раніше постільні комплекти практично завжди мали таку незвичайну особливість.

Багато хто вважає, що це робилося для зручності. Мовляв, через велику дірку набагато легше заправляти ковдру. Але насправді це все байки, адже присутність великого отвору на підковдру обумовлювала не турбота про споживача, а більш прозаїчна причина.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Виявляється, у такий спосіб виробники боролися з дефіцитом тканини. Вся річ у тому, що ширина більшості пошивного матеріалу становила 80-90 см, тоді як для підковдра повинна мати ширину від 143 до 220 см.

У зв’язку з цим під час пошиття з’єднували два шматки тканини, що призводило до появи ромба, який було вирішено не прибирати.