У Харківській області поблизу міста Вовчанськ, де ведуться інтенсивні бої, російські окупаційні війська потрапили у засідку, яку їм влаштували Сили оборони України.

Це стало відомо з публікації пропагандистського Телеграм-каналу “ВДВ за Чесність та Справедливість”. Зазначається, що “наші у Вовчанську потрапили в оточення”.  

У коментарях росіяни зазначають: 

“Ви вже давно не писали за своїх на Харківському напрямку. Це випадково не ВДВ там у Вовчанську попали в оточення? Як українці змогла їх так заманити у пастку?”.

У відповідь втори каналу написали: “Зараз намагаємося дізнатися ситуацію”.

В інших пабліках російські бойовики пишуть, що під час боїв на околицях Вовчанська  41-й мотострілецький полк втратив повністю свою боєздатність. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після того, як полк розгромили в районі Вовчанська та взяли в полон його військовослужбовців, підрозділ вивели з території України. Окупанти звинувачують в некомпетентності російське угруповання військ «Північ» та його начальника генерала Олександра Лапіна.

Тим часом аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке зазначає, що Сили оборони України вибивають ворога з Вовчанська. За його даними, значна частина російських сил “оточена і відрізана”.