Вперше в історії російський винищувач Су-57 уразили дронами Головного управління розвідки. Їх не залучали для війни в Україні, адже їх у Росії не більше з десяток. Це найсучасніші російські винищувачі.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону.

“Це застосування було нечастим. Ми фіксували в повітряному просторі поблизу кордонів з Україною перебування саме літака Су-57. Але вони розуміли, наскільки дорогою іграшкою є цей літак, розуміли, наскільки небезпечно підходити цим літаком до наших кордонів, оскільки втрата такого потужного літака – це репутаційні втрати. Тому ми бачили його застосування і перебування в акваторії Чорного моря і на інших кордонах, однак часто цей літак як Су-34 чи Су-35 не застосовувався. Х-69 є досить наближеною версією до Х-59, які також використовують Су-34 і Су-35 для ударів про нашій критичній та енергетичній інфраструктурі. Звичайно, в Росії є ще багато різних літаків, до 1500 літаків, які виконують бойові завдання. Один чи два – це також потужно, але в Росії залишається серйозний авіапарк, який може нести загрозу”, – сказав він.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Євлаш також зазначив, що окупанти рідко застосовували Су-57.

“За весь період повномасштабного вторгнення буквально лічені рази, переважно ми бачили його на досить серйозному віддаленні від лінії зіткнення. Бачили декілька разів, коли він застосовував керовані авіаційні ракети, проте про системність, постійне застосування, близький підхід до лінії державного кордону або до лінії зіткнення не доводилося говорити”, – додав він.