Завдяки отриманій зброї, Україна змогла стабілізувати ситуацію на Харківському напрямку після місячного наступу з боку росіян.

Наявність більшої кількості озброєння та дозвіл використовувати його для ударів по позиціях на території Росії дозволили змінити ситуацію на фронті. Про це повідомляє CNN.

Старший офіцер Служби безпеки України, який воює в Харківській області, зазначив, що можливість вражати російські цілі через кордон вже має позитивний ефект, дозволяючи проводити локальні контратаки і відвойовувати втрачені території.

Єгор Чернєв, заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, підкреслив важливість американської системи HIMARS, яка стала основною зброєю для ударів по російських позиціях. Через загрозу від HIMARS російські війська рідше використовують ракетні системи С-300 і С-400 для обстрілів Харківської області. Проте залишаються проблеми з плануючими бомбами, які скидаються з такої висоти, що українська оборона не може їх досягти.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Чернєв також зазначив, що Україна поки що не має дозволу збивати російські літаки на аеродромах американською зброєю і використовувати ракети ATACMS на російській території, що ускладнює боротьбу з плануючими бомбами.

На сході ситуація залишається напруженою. Росія зосередила свої зусилля на місто Часів Яр у Донецькій області, досягнувши певних успіхів. Вздовж східної лінії фронту російські війська просунулися на захід від міста Авдіївка, яке було захоплене у лютому.