Міністерство оборони України назвали “серйозним кроком уперед” дозвіл від партерів України застосовувати їхню зброю по території росії.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін на пресбрифінгу, що Україна знищила та пошкодила С-300, С-400 у росії, коли завдала удару артилерійськими установками із західного озброєння.

За його словами, 1 червня Сили оборони України успішно завдали вогневого ураження російських комплексів С-300 та С-400.

“Для знищення та пошкодження російської техніки були використані артилерійські установки західних зразків”, – зауважив Лазуткін, додавши, що іноземне озброєння використовується виключно для знищення воєнних цілей на території російської федерації.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Українські військові показали, що така бойова операція цілком можлива для ЗСУ. За тиждень, як нагадав речник, росіяни не застосовували масово російські зенітні керовані ракети С-300 по українському Харкову.

У Міноборони додали, що наслідком використання іноземного озброєння по цілях в росії є відповідь на терор окупантів по цивільних жителях Харківської області.