8 червня всі офіційні заходи за участі прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен було скасовано після нападу на неї в центрі Копенгагена.

Інцидент стався напередодні, коли на очільницю данського уряду, яку розглядають як основну претендентку на посаду голови Європейської Ради, було скоєно напад, внаслідок чого вона отримала легку травму шиї.

Про це повідомляє видання The Guardian, посилаючись на заяву офісу прем’єр-міністра Данії. За їхньою інформацією, напад скоїв невідомий 39-річний чоловік, якого одразу затримали на місці злочину. Метте Фредеріксен під охороною доставили до лікарні для обстеження. В її офісі зазначають, що ушкодження незначні, але сама прем’єрка сильно вражена інцидентом.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Свідки нападу стверджують, що чоловік сильно штовхнув прем’єрку. Мотиви його вчинку та подробиці про його особу наразі не розголошуються.  

Метте Фредеріксен, голова Соціал-демократичної партії Данії, обіймає посаду прем’єр-міністра з 2019 року. Вона також вважається головною претенденткою на посаду голови Європейської Ради, яку наразі займає Шарль Мішель. Напад стався після її участі у виборчій кампанії до Європарламенту.