У Чехії поїзд Прага-Кошице чеської приватної компанії RegioJet, який прямував до України, зіткнувся з вантажним поїздом. У результаті аварії загинуло четверо пасажирів, серед яких дві громадянки України.

Міністерство закордонних справ України підтвердило цю інформацію, зазначивши, що ще 34 людини отримали незначні травми. Постраждалим надали медичну допомогу на місці події, а деяких з них доставили до лікарень у Пардубіце та Градець Кралове.

В аварії постраждали пасажири поїзда Прага-Кошице, у складі якого були причіпні вагони, що прямували до Чопа. Вони знаходилися у середині поїзда. На місці події оперативно створили координаційний штаб, до якого увійшли правоохоронні органи та служби порятунку. Консульська посадова особа в Брно також перебувала на місці події та підтримувала зв’язок із рятувальниками та правоохоронцями.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними “Укрзалізниці”, причіпні вагони, пасажири яких прямували до Чопа, були у середині поїзда. Наразі компанія-перевізник співпрацює з чеськими колегами, щоб допомогти пасажирам із пересадками. На місці аварії працюють експерти, які мають встановити причини зіткнення. Чеська влада зазначила, що без їхніх висновків поки зарано робити будь-які висновки про причини інциденту.

Громадянство двох інших загиблих поки не встановлено. Найбільше постраждалих було серед пасажирів першого вагона. Один з машиністів потрапив до лікарні.