В Україні нещодавно відбулося подорожчання електроенергії для населення, що, безумовно, стало важким ударом для громадян, які й так перебувають у досить складній ситуації через війну, що триває.

У соцмережах відразу з’явилася інформація, що тепер «світло» в Україні стало дорожчим, ніж у країнах Євросоюзу, мешканці яких можуть розраховувати на набагато вищі зарплати.

Насправді ця інформація не має нічого спільного з реальністю. Електроенергія для населення дешевше, ніж у нашій країні, зараз продається лише в одній європейській державі — Угорщині. Там «світло» побутовим споживачам коштує 3,9 грн за кВт-годину.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Водночас у порівняно небагатій Молдові встановлено тариф на рівні 6,41 грн за 1 кВт-год. У Болгарії – 4,34 грн за кВт-год. Найдорожче “світло” серед країн ЄС в Ірландії – аж 20,1 грн кВт-година.

У середньому по Євросоюзу населення купує електроенергію по 9,74 грн за 1 кВт-годину.