Грибна юшка – дуже пікантна та смачна страва, основа якої – сушені гриби, а також овочі та спеції. Для того, щоб страва була ситною, додайте локшину.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної, ароматної грибної юшки.

Інгредієнти:

  • 100 г білих сушених грибів
  • 1 л окропу
  • 1 велика цибуля
  • 1 морква
  • вершкове масло та олія 
  • 2 л води
  • локшина
  • часник
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Гриби заливаємо 1 л окропу, залишаємо на 1 годину. Відокремлюємо рідину, але не виливаємо, ця вода стане в нагоді.

2. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо олію, смажимо цибулю, потім додаємо моркву та замочені гриби, але порізати їх потрібно невеликими шматочками. Смажимо хвилин 10, додаємо спеції, сіль, перець, приправу для грибної юшки.

3. Коли засмажка буде готова, додаємо воду, в якій замочувалися гриби, але її обов’язково проціжуємо і додаємо ще воду.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

4. Варимо таку юшку 40 хвилин на повільному вогні, знімаючи піну.

5. Окремо відварюємо тоненьку локшину.

6. При подачі в миску викладаємо трохи локшини, зверху заливаємо грибною юшкою, обов’язково додаємо ще свіжий натертий на тертку часник і зелень кропу!