Народні депутати підтримали законопроєкт №9432 про застосування англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, позитивно за законопроєкт проголосували 236 парламентарів.

Завдяки ухваленню закону нарешті чітко визначили категорії посад, кандидати на які повинні володіти англійською мовою. Також закон №9432 урегульовує питання щодо особливостей застосування цієї мови в роботі органів влади, для місцевого самоврядування, в освіті та культурі, для сфери транспорту і охорони здоров’я.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також Верховна Рада України підтримала правку, згідно з якою надаватиметься бюджетна допомога для кінотеатрів, які введуть покази англомовних фільмів. Таке рішення підтримали 226 депутатів ВРУ.

Народна депутатка Євгенія Кравчук більш детально пояснила, які переваги очікують на українців від ухвалення цього законопроєкту. Так, англійської будуть навчати у дитсадках уже від вересня 2026 року. Передбачаються надбавки у розмірі 10% до зарплати держслужбовців за володіння англійської мови на рівні В2, але протягом чотирьох років після закінчення воєнного стану.