Синоптиця Наталка Діденко попередила про наближення похолодання в Україні. За її словами, з 10 червня температура суттєво знизиться в західних, північних та центральних областях, де вдень очікується +17+22 градуси.

Діденко пояснила, що зміни температури зумовлені рухом холодних і теплих атмосферних фронтів. Вона розповіла про механізм їх дії: “Холодний фронт приносить похолодання, тоді як теплий — навпаки. На карті видно сині лінії з колючками і червоні з “паркувальними” півсферами, які ілюструють ці фронти”.

Синоптикиня також зазначила, що на карті можна побачити жовті лінії, які позначають лінії сходження вітрових мас. Вони можуть призвести до утворення хмар, опадів та сильних шквалів, граду і навіть смерчів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На початку тижня очікується спекотна погода з короткочасними дощами, грозами та шквалами. “4 червня на заході та півночі України можливі короткочасні дощі, грози, град та шквали. У другій половині дня нестійка погода може зачепити Одещину та частину центральних областей”, — повідомила Діденко.

Температура повітря на заході України буде відчутно свіжішою (+22+25 градусів), на півночі — помірною (+25+28 градусів), а на півдні, сході та в центральній частині — спекотною (+26+33 градуси). У Києві 4 червня очікуються короткочасні дощі, грози з можливими градом та шквалом.